top of page
POLYPROPYLEEN  ZWEMBADEN
Polypropyleen zwembad

Polypropyleen zwembad? Het zwembad van de toekomst!

Ontdek de soorten zwembaden

Aan u de keuze: Een skimmerbad of een overloopbad! Maar wat voor materiaal is polypropyleen eigenlijk? Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer, ook gekend als polypropeen of PP. Het is een uiterst hoogwaardige en duurzame soort kunststof, geschikt voor een brede waaier aan toepassingen.

Een polypropyleen zwembad: een verfrissende keuze…
In vergelijking met een betonnen en een polyester/vinylester zwembad

Een polypropyleen zwembad is net zo duurzaam en stijlvol, maar in tegenstelling tot een betonnen zwembad kan er bij een PP zwembad geen water achter de pvc liner, zijn haarscheurtjes zoals bij beton niet mogelijk en is polypropyleen volledig waterdicht. Van loskomende mozaïek is ook geen sprake. In tegenstelling tot een polyester/vinylester zwembad, is osmose onmogelijk waardoor u levenslang kan genieten van een prachtige kuip. PP, de basis voor zorgeloze waterpret.

Door het materiaal

Er zijn zoveel redenen om voor polypropyleen te kiezen. Het is een hard, corrosievast en solide materiaal, bestand tegen vorst en osmose. Er zijn geen fabricagefouten mogelijk dankzij de opbouw in een gecontroleerde fabrieksomgeving. Bacteriën kunnen zich niet vastzetten aan het hygiënische, onderhoudsvriendelijke en vuilafstotende gladde oppervlak. Bovendien is PP goed bestand tegen krassen, stoten, krimpen en scheuren. Het is zelfs resistent tegen chemische producten als chloor en zwavelzuur, voor onderhoud en de waterbehandeling. Een polypropyleen zwembad heeft ook een hoge kleurvastheid en is uv-bestendig. Tot slot is polypropyleen ook nog eens milieuvriendelijk, dit materiaal kan perfect gerecycleerd worden!

Logo-KV-Zwembaden-lines.png

Omwille van het design

Een PP zwembad valt op door de mooie, strakke look en staat borg voor een ultieme zwemervaring in eigen huis of tuin. Elke vorm is mogelijk wegens het maatwerk. Een polypropyleen zwembad is standaard leverbaar in wit, grijs, antraciet en drie tinten blauw. Ook de diverse afwerkingsmogelijkheden maken dat uw zwembad te personaliseren en realiseren is op maat van uw dromen en wensen.

Met een polypropyleen zwembad kunt u alle kanten op

Met een polypropyleen zwembad haalt u dankzij de rechte hoeken standaard een strak zwembad in uw tuin of huis. Een polypropyleen zwembad kan trouwens ook zonder boordsteen afgewerkt worden, waarbij we werken tot tegen de rand van het zwembad. Een overloop boord van zo’n 10 cm is ook een optie met een smal stuk overloopsteen of zelfs zonder overlooptegel en een verstopte overloopgoot. Een overloop zwembad in polypropyleen is een sterk staaltje zwembaddesign!

Daarom zijn polypropyleen zwembaden dus zo geliefd

U kiest niet alleen voor een energiezuinig en hoogwaardig zwembad, maar ook voor een prachtig PP zwembad dat snel geplaatst kan worden en garant staat voor ontelbare uren zwemplezier! Wij informeren u als zwembadspecialist graag over de vele mogelijkheden voor uw binnen- of buitenzwembad.

CONTACTEER ONS

Benieuwd naar uw droomzwembad?

Geef ons dan vandaag  nog een seintje!

bottom of page